Szikraforgácsoló gépek a Mitsubishi Electric-től

Tömbszikra és huzalszikra forgácsoló megoldások egyesítik a gazdaságosságot és pontosságot. Keresse meg a teljes választékot a világ vezető gyártójától, és ezzel a saját cége egy új szintre tud lépni.

English Flag English Version German Flag German Version Flag M+E SZERSZÁMGÉP KERESKEDELMI Kft
A map of europe

Szikraforgácsoló megmunkálás

A szikraforgácsoló gépek (EDM), két alapvető formában léteznek, tömb szikraforgácsoló és huzalos szikraforgácsoló gépek. Ennél a megmunkálási folyamatnál elektromos kisüléseket (szikrákat) használunk az anyag leválasztásához és a kívánt forma előállításához. Áramot vezetünk két elektróda között dielektromos folyadékban, melyhez feszültséget alkalmazunk.

Az egyik elektróda a szerszám elektróda, a másik a munkadarab elektróda. A kisülést a két elektróda, a szerszám és a munkadarab közötti távolság teszi lehetővé. Egy bizonyos feszültségnél a dielektromos folyadékban fellépő elektromos mező az elektródák között áramot hoz létre a két elektróda között, ez a folyamat hasonló egy kondenzátor kisüléséhez . A kisülés hatására anyag válik le mind a szerszámról, mind a munkadarabról . Mivel a feszültség nem állandó, a dielektrum be tud befolyni az elektródák közötti résbe és kimossa a szilárd anyag törmelékeket és visszaállítja a dilektromos közeg szigetelő állapotát. Ez egyúttal visszaállítja a potenciálkülönbséget az elektródák között és így a kisülési ciklus folytatódhat.

Egy szikraforgácsoló gép vásárlásakor az alacsony működtetési költségek (huzalfogyás, elektromos fogyasztás) és az alacsony karbantartási költségek a fontos tényezők. Az ár-teljesítmény arány kritikus. A fejlett gépek pótlólagos előnye, hogy huzalszakadáskor automatikusan befűzi a huzalt. Végül fontos, hogy ezek a gépek merev felépítésűek, kiállják az idő próbáját és hosszú távon a legmegbízhatóbbak.

Quickselect

Welcome to our quick navigation. Here you can directly select a topic that you are particularly interested in. You will then be directed to this topic.

Send us a Question

Fields marked with a * are mandatory.

Contact Us

Mitsubishi Electric Europe B.V.
German Branch
Mitsubishi-Electric-Platz 1
D - 40882 Ratingen

Sales
Tel.: +49 (0)2102 / 486 - 6120
edm.sales@meg.mee.com

Service
Tel.: +49 (0)2102 / 486 - 7600
edm.hotline@meg.mee.com

Applications
Tel.: +49 (0)2102 / 486 - 7700
edm.applikation@meg.mee.com

Spareparts
Tel.: +49 (0)2102 / 486 - 7500
edm.parts@meg.mee.com